Öğretmenlerimizle eGüvenlik toplantısı

Öğretmenlerimizle eGüvenlik toplantısı

Öğretmenlerimiz ve okul idaresi ile e Güvenlik Toplantısı yapılmış olup alınan kararlar ve toplantı esnasındaki sunum görselleri belirtilmiştir.e Güvenlik toplantı tutanağına aşagıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

03.12.2020 417

meb_iys_dosyalar/33/05/708093/dosyalar/2020_12/03215919_e_GUVENLYK_TOPLANTISI__X.docx04-12-202004-12-2020

SİNAN SUVERİR İLKOKULU OKUL PERSONELİ E-GÜVENLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTI TUTANAĞI

 

1-Açlış konuşması Okul Müdürü tarafından yapıldı yoklama alındı. Okul personellerinin toplantıya katıldıkları tespit edildi.

 

2-Gündem maddeleri Okul Müd.Yard.tarafından okundu ve katılımcıların ekleme yapmak isteyip istemedikleri soruldu.Başka madde eklenmedi.

 

3-Sene başı toplantılarda belirtilen ve okul stratejik panında da yer alan e-güvenlik politikaları Okul Müdür Yardımcısı Serpil ARSLAN tarafından açıklandı.Politikamızdaki tedbirlerin öğrencilerin internet güvenliğini doğru ve bilinçli interent kullanımını sağlamaya yönelik olduğu belirtildi.Öğrencilerin Doğru internet kullanımı ve dijital dünyanın tehlikelerine karşı korunması gerektiği belirtildi. Okul Rehber öğretmeni politika ve amaçların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Güvenli internet kullanımı dahilinde olduğunu ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 

. Okul Müdürü tarafından E-Güvenlik konularının müfredat konularında yer verilmesi gerektiği önemle vurgulandı.

 

4-Müdür Yardımcısı Serpil ARSLAN  e-Güvenlik nedir ve okul içerisinde e-güvenlik kapsamında yaptığımız çalışmalarla ilgili sunum yaptı .Akıllı tahtaların kullanımı,FATİH projesi kapsamında akıllı tahtalara MAX kilit programın yuklendiğini, bilgisayarların şifrelerle korunduğundan bahsetti.Müd.Yard. öğrencilerin hiçbir şekilde cep telefonu getirmemesi gerektiğini söyledi.

 

5-Rehber öğretmen Akil GÜNAY e Güvenliğin öğrenciler üzerindeki etkisi ile ilgili sunum yaptı.Dijital dünyanın Tehlikelerinden ve öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin nasıl korunması gerektiğinden bahsedildi.Rehberlik öğretmeni velilere de e güvenliğin önemini anlatan sunumu velilere de yapılması gerektiğini söyledi.

 

6-Müdür yardımcısı tarafından tarafından Siber zorbalık ve tehditlerle ilgili bilgi verildi.Rehberlik öğremeni tarafından siber zorbalığın nasıl gerçekleştiğinden, kimleri hedef aldığından ve nasıl mücadele edileceğinden bahsedildi.Rehberlik öğretmeni Siber zorbalıkla ilgili seminer yapıldığını anket düzenlediğini belirtti.İngilizce öğretmeni etwinning kapsamında güvenli internet gününden, her yıl güvenli internet günü ile ilgili çalışmalar yapıldığından ,pano düzenlenmesi ve pano çalışması yapıldığını vurguladı.Ayrıca okulumuzda cep telefonu kullanımının fotograf çekmenin kısıtlandığını belirten tabelalara vurgu yapıldı.

 

7. Okulumuzun kendi çevrim içi güvenlik alt yapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslar arası standartlara ulaştırmak ve e-güvenli okul olmak için eSafety çalışmaları yürütülmekte olduğu belirtildi

 

8.-Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

 

Alınan Kararlar

 

1--Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Okullarda Sosyal Medyanın Kullanımı Genelgesi, e-Güvenlik ile ilgili yazı ve talimatları ve Sinan Suverir İlkokulu e-Güvenlik politikası okundu. Uzaktan Eğitim ile birlikte e-Güvenliğin daha da önem kazandığı vurgulandı. Bu doğrultuda e-Güvenlik farkındalığının geliştirilmesi için personel, ebeveyn ve öğrenci eğitimleri yapılmasına karar verildi.

 

2.Okul e-Güvenlik politikalarına herkesin uyması öğrenci ve velilere duyurulması yönünde karar verildi.

 

3.-e Güvenlik politikasının web adresinde duyurulması ve okula e Güvenlik ile ilgili cep telefonu kullanılmaması fotograf çekilmemesi ile ilgili tabelaların herkesin görebileceği şekilde  okul duvarlarına tabela asılmasına karar verildi.

 

4. E-Güvenlik konularının müfredat konularında yer verilmesine karar verildi.

 

5-'E-Güvenlik ve Öğrencilere etkisi ' ile ilgili içerikler öğrencilerle ve velilerle paylaşılmasına karar verildi.

 

6. Okul Web Sitesinde e-Güvenlik ile ilgili bölümlerin oluşturulmasına ve geliştirilmesine karar verildi

 

7.- Şubat 2021 tarihinde Güvenli İnternet Günü'nün aktif bir şekilde kutlanmasına karar verildi.

 

8. Okulumuz e-Güvenlik Panosunun ve Güvenli İnternet Panosunun geliştirilmesine karar verildi.