TARİHÇEMİZ

Okulumuz Tariçesi

10.10.2013 1165

TARİHÇE

İlk defa 1895 -1896 yıllarında açıldığı yaşlı insanların ifadesinden öğrenilmektedir. Fransız işgali sırasında bir öğretmen tarafından Fransız kültürü aşılanmaya çalışılmış, ancak yöre halkı tarafından ilgi görmemiştir. Fransızların bölgeden kovulmasından sonra 1927 yılına kadar üç sınıflı olarak öğretime devam edilmiştir. 1928 yılından itibaren Elvanlı köyündeki okula devam edilerek beşinci sınıf diploması verilmeye başlanmıştır. 1941-1942 yıllarında bucak müdürü   Müslüm  AYDINER' in çabaları ve köy halkının çalışmaları ile beş derslikli bir okul yaptırılarak öğretime devam edilmiştir. 1963-1964 yıllarında kasaba halkının büyük katkıları ile yeni bir okul yaptırılarak  halkın  hizmetine   sunulmuştur. Bu   yeni  yaptırılan  okul   1981  yılında  onarım  görmüştür. 1987-1988  öğretim  yılında  ise  hayırsever  bir  yurttaş   olan  SEDAT  SUVERİR tarafından   ölen  oğlunun  anısına  2  katlı   10  derslikli   kaloriferli   yeni  bir  okul  yaptırılarak   öğrencilerin  öğretimine  sunulmuştur. Bu okul 17    KASIM   1987 tarihinde  öğretime  açılmıştır. Eski   bina  ise  yıktırılmıştır. 2001-2002   öğretim  yıllarından  devlet  tarafından yeni  bir  bina   yaptırılmaya başlanmıştır. Bu  binada   10 derslik  vardır  ayrıca  bir  fen bilgisi  laboratuarı , bir  ev ekonomisi  sınıfı, bir  rehberlik  odası, bir  spor  odası,bir  hizmetli  odası, bir  Müdür Yardımcısı Odası, bir memur odası ve bir tane de Müdür Odası vardır. Eski Müdür Ali Mavi'nin katkılarıyla bu binaya halktan toplanan yardımlarla klimalar taktırılmıştır. 2002-2003 öğretim yıllarında bu bina öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur.